top of page

Mogu. Želim. Znam! Prijavi se na Trening trenera neformalne edukacije

Udruga Praktikum – centar za djecu i mlade s partnerom Kreativno-eduaktivnom udrugom Putujući Zmaj provodi projekt Mogu. Želim. Znam!, sufinanciran od Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Projekt Mogu. Želim. Znam! osmišljen je za jačanje kapaciteta malih udruga, a u sklopu projekta pozivamo te da se prijaviš na Trening trenera neformalne edukacije koji će se održati u 3 modula.

Edukacije su besplatne za sve polaznike.

Edukacija će se održati u 3 modula:

1. Modul: Trening vršnjačke edukacije (do 15 sudionika/ca)

Osposobljavanje će omogućiti osobama koje dosad nisu imale iskustva u ovom području da usvoje osnovna znanja i vještine u pripremi, provedbi i evaluacija radionica i aktivnosti za djecu i mlade. Teme koje će biti obrađene na edukaciji su vezane uz zdrave životne stilove, reproduktivno zdravlje, prevenciju ovisnosti i nasilja te ljudska prava.

Edukacija je namijenjena svim osobama koje namjeravaju raditi s djecom i mladima, a dosad nemaju iskustva u ovom području.

Voditeljica treninga: Andreja Rukavina, trenerica trenera

2. Modul: Trening trenera neformalne edukacije (do 15 sudionika/ca)

Napredan trening omogućit će osobama koje dosad već imaju iskustva u radu s mladima da usavrše vještine i nadopune znanje na području ključnih principa rada s mladima: etičkih principa rada s mladima, načina uključivanja mladih u projekte i aktivnosti udruga i ustanova, različitih tipova rada s mladima i ulozi trenera neformalne edukacije u radu s mladima.

Edukacija je namijenjena osobama koje su sudjelovale na prvom modulu ili imaju iskustvo u radu s mladima.

Voditeljica treninga: Andreja Rukavina, trenerica trenera

3. Modul: Teatralne metode u neformalnoj edukaciji (do 15 sudionika/ca)

Polaznici treninga biti će upoznati sa metodama Kazališta Potlačenih, koje omogućuje sudionicima da bliže shvate društvene probleme i sukobe, te da otkriju moguće načine njihova razrješavanja. Glavna sadržajna aktivnost biti će Forum kazalište, najpoznatija tehnika Kazališta potlačenih. Pored spomenutih, obrađivat će se i druge dramske tehnike i metode koje se koriste u radu s djecom i mladima.

Za sudjelovanje na treningu nije potrebno glumačko iskustvo. Edukacija je namijenjena svima koji u svoj rad s mladima žele uključiti nove tehnike.

Voditelj: Miloš Žerajić, dramski pedagog

Raspored održavanja edukacija:

  • 22.-24. svibanj Trening vršnjačke edukacije

  • 30.-31. svibanj Trening trenera neformalne edukacije

  • 10.-14. lipanj Teatralne metode u neformalnoj edukaciji

Otvorene su prijave za sva 3 modula:

  • Prijave za 1. Modul otvorene su do 15. svibnja, rezultati će biti objavljeni 17. svibnja.

  • Prijave za 2. Modul otvorene su do 22. svibnja, rezultati će biti objavljeni 24. svibnja.

  • Prijave za 3. Modul otvorene su do 3. lipnja, rezultati će biti objavljeni 5. lipnja.

Ispunjenu prijavnicu pošaljite na: info@udruga-praktikum.hr ili putujuci.zmaj@gmail.com

Edukacije će se održati u prostoru Udruge Praktikum (Drniška 20). Sadržaj ove prijavnice isključiva je odgovornost Udruge Praktikum – centar za djecu i mlade.

Izdvajamo:
Najnovije vijesti:
Pretraga po temi:
No tags yet.
bottom of page